Penn Vet Shelter Medicine Symposium 2024 Agenda

Saturday November 2nd, 2024 • Penn Vet Hill Pavilion



8:30 am	30 min	Registration and Welcome
9:00	60 min	Kitten and Puppy Socialization for Shelters Erin Henry, VMD, DACVPM Assistant Clinical Professor of Shelter Medicine, Cornell College of Veterinary Medicine, Maddie's® Shelter Medicine Program
10:00	10 min	10 minute break
10:10	60 min	Multimodal/Pharmaceutical Pain Management Strategies for Cats Kaitlyn Krebs, DVM, MBA, DABVP (Canine and Feline Practice) Assistant Professor of Clinical Primary Care, University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine
11:10	10 min	10 minute break
11:20	60 min	Removing Barriers to Humane Education: Building Compassionate Shelter Teams Karen Verderame Assistant Director for Outreach Education University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine Brittany Watson, BS/MS, VMD, PhD, DACVPM Associate Professor of Shelter Medicine and Community Engagement, Clinician Educator, and Director, Shelter Medicine and Community Engagement, University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine
12:20pm	60 min	Lunch - sponsored by Hill's Pet Nutrition
1:20	60 min	Optimizing Nutrition in the Animal Shelter Environment Chris Jordan, DVM Academic Affairs Manager, Hill's Pet Nutrition
2:20	10 min	10 minute break
2:30	60 min	What Can We Learn from Behavior for the Shelter? Lauren Powell, PhD Lecturer, Small Animal Welfare and Behavior, University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine
3:30	10 min	10 minute break
3:40	60 min	Feline Upper Respiratory Tract Disease Management in the Shelter Chelsea, Reinhard DVM, MPH, DACVPM, DABVP (Shelter Medicine Practice) Bernice Barbour Assistant Professor of Clinical Shelter Medicine, University of Pennsylvania School of Veterinary Medicine
4:40	10 min	Wrap up session
4:50		End / Reception